U2egipt

Acc250x150

Acc250x150skola

Acc250x150zvjezd

10. Dani astrologije (10. studeni)

U tijeku su prijave za još jedne, 10. Dane astrologije, koji će se održati u subotu 10.studenog 2018 u hotelu Laguna. Po običaju 6. predavača će održati 6 predavanja na temu "Talenti, posao uspjeh". Ako vas zanima družiti se s astrolozima i ponešto naučiti o astrologiji dobro došli! Podržite ovaj projekt Udruge astrologa Hrvatske svojim dolaskom. Sve informacije su na webu UAH-a, a možete nazvati na tel 091 615 9907 (S.Slobodnjak)

Scorpio
Sun in Scorpio
Aries
Moon in Aries
14 degrees
Full Moon
Full Moon
13 days old
Powered by Saxum

DA10 Ban972x60

syB01Ušli smo u sezonu polugodišnjeg ciklusa pomrčina i teško se oteti dojmu da se nešto kuha. Napetosti rastu, a kriza nas udara na svakom koraku. Centralna sunčeva pomrčina (Mlad Mjesec) pada 10.5. na 19°31 Škorpiona, a ovaj puta je okružena s dvije djelomične mjesečeve pomrčine (dva Puna Mjeseca). Prva je već prošla 25.4. na 5° Bika-Škorpiona, a druga je 25.5. na 4° Blizanca-Strijelca.

 

Tekuća sunčeva pomrčina pripada Sarosovoj seriji 15S i sama serija ima Mlad Mjesec na 25° Blizanaca. Već sam ranije spominjao tu seriju pomrčina čiji kratki opis glasi:

EclSS15SMM je na 24Bl38 u trigonu su Jupiterom i u konjunkciji s Uranom. Ovo djeluje kao otpuštanje napetosti i prisutnost sretnih obrata. Budući da su Ju i Ur na poluzbroja Plutona i Čvora, sreća je povezana možda i s osjećajem gubitka ili velike preobrazbe, ali više u kolektivnom ili grupnom smislu. Serija nosi transformaciju osjećaja pripadnosti i identiteta, ali i raščišćavanje stvari, otvaranje, optimizam i velike planove koji se polako počinju realizirati (Ma=Ju/Sa=Sa/Ur). Osobno može donijeti nagle i neobične, ali ugodne veze (Ve=Ur/Čv).

Ova je serija izgleda dosta važna za Hrvatsku kad god bi se pojavila (vjerojatno zato što pada oko AC-a Hrvatske) i treba imati na umu kako ona djeluje barem pola godine, tako da ne mora nužno donijeti nešto samo ovih dana. Sjetimo se kako se bliži ulazak Hrvatske u EU što jest veliki preokret, i mislim da će bez obzira na nepopularnost EU ovo ljeto ipak donijeti nešto otpuštanja napetosti, pa čak i nešto optimizma. Dakle, za očekivati je obrate i otvaranja koji ne izgledaju toliko loše kako nam se sada možda čini.

No sama pomrčina na 19° Bika pada na natalnog Plutona u karti Hrvatske koji je u kvadratu na stelijum Marsa, Venere (i malo dalje Jupitera) tako da to možda objašnjava rast napetosti ovih dana. Bliže se i izbori i vidimo kako je za mnoge političare (i stranke) ovo biti ili ne biti, bez obzira što se radi o lokalnim izborima. Već svjedočimo nevjerojatno glupim i sirovim (plutonovskim) ispadima (npr Bandić sa kupovinom atomskog skloništa, Kerum sa svojim provalama, plakati u Sisku...) koji naznačuju da se neće birati sredstva. Sindikati se također bude, za 1. maj je veliki skup, a najavljuju se i veliki štrajkovi – Mlad Mjesec sarosove serije pada na AC i Mjesec Hrvatske (narod...), a tranzitni Jupiter ide preko DC u opoziciji s Mjesecom.

Pomrčina Sunca 10.5.2013I nemojmo zaboraviti stalno aktualni kvadrat Urana i Plutona koji uskoro radi svoj četvrti kvadrat: Pluton u Jarcu se približio natalnom Uranu Hrvatske (doduše sad ide unatrag pa će kasnije doći do Urana), a Uran uskoro radi prvi kvadrat na svoj natalni položaj. Još jedna naznaka obrata u vrijednostima, te sukoba slobode i individualizma sa kontrolom i moćnicima. Ima dosta stvari u 3. kući (5 planeta u trećoj kući u karti sunčeve pomrčine), pa je možda za očekivati u idućim mjesecima i neko buđenje naprimjer učitelja (obrazovanje)... Najavljeni štrajkovi...? Ili možda opet problemi sa susjedima? Sve u svemu možda se ipak dese neke ozbiljnije promjene ili neki zaokret – ili će, kako neki govore, nestati mita o Evropskoj uniji pa ćemo se više baviti stvarnim problemima, što je samo po sebi zaokret. Na to upućuje i veliki trigon (Neptun u Ribama, Saturn u Škorpionu) koji se formira prema Suncu Hrvatske na 4. stupnju Raka, a onda na ljeto i Jupiter ulazi u znak Raka – to bi trebalo donijeti nešto stabilnosti. Valjda će biti dobra turistička sezona, pa će svi biti dobre volje :-) Usprkos frustracijama kao da se pojavljuje neka nada, no u međuvremenu će biti još puno iznenađenja i preokreta.

 

Milanoviću pomrčina pada na njegovu opoziciju Mjeseca i Neptuna, a Mjesec vlada 10. kućom, što ne izgleda predobro u smislu podrške javnosti i njegovog posla (premijera). No možda je dobro što nema planeta u kardinalnim znakovima pa ga Uran i Pluton ne lupaju. No Saturn će u vrijeme izbora ponovo preći preko njegovog Sunca i Venere što su ogromni pritisci, a vidjeli smo kako loše Milanović reagira pod pritiscima. Još mu i progresivno Sunce (i Solarni Luk) ulazi u kvadrat sa Saturnom. Za nadati se kako je nešto naučio ove zime... Ako je ovo vrijeme rođenja točno onda ima i Solarni luk AC-a na Marsa što objašnjava njegovu neopisivu nervozu, nepromišljenost i razne provale kojih je bilo podosta zadnjih mjeseci. Taj luk počinje izlaziti iz orbisa u narednim mjesecima, a formira se luk Venera-Jupiter na Sunce što bi značilo ipak nešto dobrih vijesti, kako za njega, tako i za nas.

Pomrčina Mjeseca 25.5.2013

Zanimljivo je da lokalni izbori padaju oko pomrčinu Mjeseca 25.5. koja je na 4° Blizanaca-Strijelca u egzaktnom kvadratu s Neptunom. Biti će puno konfuzija, muljanja, laži, ali i razočarenja. Pitanje je tko će biti razočaran. Već se vidi kako mnogi neće prezati ni pred čime, i neće birati sredstva... A Neptunom je sve moguće, i ništa nije čudno... U stvari izbori su 19.5., a drugi krug 2.6. pa pomrčina zahvaća razdoblje između, i tu će vjerojatno biti kaos, kalkulacije, čudne koalicije, nakon što se vidi raspored snaga po lokalnim jedinicama, a prije drugog kruga za gradonačelnike. No ipak, Merkur, Venera i Jupiter su na AC-u pomrčine (još su svi oni i na Ac-Dc osi karte Hrvatske) pokazuje i nešto pozitivno u svemu tome.

U svakom slučaj puno će stvari isplivati na površinu ovaj mjesec i biti će zanimljivo promatrati što će se dešavati. Možda je najbolje ne uzimati stvari previše k srcu – uživajte koliko možete u ljepšim danima i nemojte se uzrujavati zbog politike. Sve te polarizacije ne vode dobru. Ali izađite na skupove da se vidi da smo i mi tu...