egipt

Kao što vidite stranice apotelesma se malo mijenjaju i obnavljaju i upgrade-aju pa su još u radnoj fazi... U idućim danima ću vraćati tekstove i pomalo dotjerivati izgled stranica.   
Hvala na strpljenju...!

syB25Stvari se opako zahuktavaju... Već sam ranije pisao o ovoj godini kao prelomnoj iako nisam mislio da će baš virus biti pokretač kaosa. U svakom slučaju dajem vam mali pregled neobičnih tekućih zbivanja na nebu... Čisto da se pripremite...:-)

 

Ulazimo u razdoblje prve ovogodišnje kulminacije, gdje se 4 planeta skupljaju u konjunkciji na kraju Jarca i stvaraju krš i lom.

Proljeće 2020

Još u siječnju smo imali konjunkciju Saturna i Plutona iako to još nije izgledalo nešto dramatično, no sve ovo se počelo kuhati (virus, imigranti i dr.) No kada je Mars ušao u Jarca (16.2.) izgleda da je počeo pokretati zbivanja i stvari su se počele ozbiljno komplicirati. Sada se Mars približava trojki Jupiter-Saturn-Pluton i vidimo ozbiljne stvari se u svijetu zbivaju, pa evo liste datuma i aspekata

200320 Proljece 2020.3. Mars konj Jupiter (22° Jarca)

22.3. Saturn u Vodenjaku

23.3. Mars konj Pluton (24°Jarca)

30.3. Mars prelazi u Vodenjaka

31.3. Mars konjunkcija Saturn (0°Vodenjaka)

5.4. Jupiter konjunkcija Pluton (24°Jarca)

7.4. Mars kvadrat Uran (5°Vodenjaka)

Nakon 7.4. čini mi se da će nastati neko privremeno popuštanje. Čak i ako se epidemije počnu smirivati panika je tu, a recesija je neminovna – to je jasno i bez astrologije. Ozbiljna šteta napravljena i čeka nas teška godina. Pitanje je samo koliko teška. Zanimljivo je da će i Saturn i Mars promijeniti znak u razmaku od par dana i odmaknuti se od Plutona u Jarcu tako da će se sigurno osjetiti neki zaokret – tada i ova konjunkcija Jupitera i Plutona može biti puno pozitivnija (iako s Plutonom nikad nisi siguran). No Mars u kvadratu na Urana (7.4.) najavljuje novog igrača, Urana, koji će početkom 2021. postati glavni igrač u promjenama koje nose aspekti. Uran donosi nagle i neočekivane promjene i lomove, a tkogod misli kako počinje era Vodenjaka i kako je to nešto lijepo neka dobro razmisli.

Što se Hrvatske tiče ona u horoskopu nema planeta na kraju kardinalnih znakova pa ne bi trebalo tako jako pogoditi. No kod ovakvih globalnih stvari to ne znači da ćemo baš proći bez posljedica. Sad se vidi kako je to kad ovisiš o turizmu...

Ljeto 2020

No onda 28.6.2020. Mars ulazi u znak Ovna, koji je u kvadratu na znak Jarca, a 2.7. se Saturn još jednom nakratko vraća u Jarca. Između toga, 30.6., Jupiter radi drugu konjunkciju s Plutonom (24° Jarca) i Jupiter je stacionaran pa je blizu Pluton još od travnja ili kraja ožujka. Jupiter širi (mračne) stvari i možda je on glavni čimbenik u širenju epidemije. Sada se Saturn vraća u Jarca i pojačava probleme iako ne radi egzaktnu konjunkciju s Plutonom. No Mars u Ovnu ponavlja gornju seriju aspekata iz ožujka samo umjesto konjunkcija imamo kvadrate:

4.8. Mars kvadrat Jupiter (19° Ovan-Jarac)

13.8. Mars kvadrat Pluton (23° Ovan-Jarac)

24.8. Mars kvadrat Saturn (26° Ovan-Jarac)

No da stvar bude gora, Mars na 28° Ovna kreće retrogradno i ponovo ponavlja ovu seriju aspekata:

29.9. Mars kvadrat Saturn (25° Ovan-Jarac)

9.10. Mars kvadrat Pluton (22° Ovan-Jarac)

19.10. Mars kvadrat Jupiter (19° Ovan-Jarac)

Vidimo kako se ovdje ponavlja priča iz ožujka Sa tri "teška" planeta malefika Mars, Saturn, Pluton. Mars će se pola godine kretati naprijed-natrag u Ovnu tako da će produljiti svoj utjecaj na planete u Jarcu.
I još 12.11. Jupiter radi treću konjunkciju sa Plutonom (22° Jarca). Ona može donijeti neka velika otkrića...

Mars 14.11. kreće direktno i neće načiniti treću seriju kvadrata na planete u Jarcu, jer će Jupiter i Saturn preći u Vodenjaka prije no što ih sustigne. No kada Mars uđe u Bika imati ćemo nove kvadrate Saturna i Jupitera, no sada još sa Uranom u igri.

Jupiter Saturn i 2021. godina

Dakle, 17.12. Saturn prelazi u Vodenjaka (za stalno), odmah za njim Jupiter 19.12. prelazi također u Vodenjaka da bi 21.12. imali veliku konjunkciju Jupitera i Saturna na 0°29 Vodenjaka – točno na zimsku suncostaju tj. početak zime. Mars 23.12. još radi kvadrat na Plutona u Jarcu. Ova konjunkcija Jupitera i Saturna upućuje na početak novog ciklusa – AbuMashar ga je zvao "promjenom dinastije", dakle neke značajne promjene u svijetu i nove početke. Mislim da će upravo ova konjunkcija dovesti do velikih preokreta. To je pojačano sa aspektima Marsa, Jupitera, Saturna i Urana koji slijede u siječnju 2021. Priča se dalje nastavlja sa novim scenarijem – Jupiter i Saturn u Vodenjaku kvadrirani od Marsa i Urana u Biku.

13.1.2021. Mars kvadrat Saturn (3° Bik-Vodenjak) (Mars prelazi u Bika 6.1.21.)

17.1.2021. Jupiter kvadrat Uran (6° Vodenjak-Bik)

21.1.2021. Mars konjunkcija Uran (6° Bik-Vodenjak)

23.1.2021. Mars kvadrat Jupiter (7°Bik-Vodenjak)

17.2.2021. Saturn kvadrat Uran (7° Vodenjak-Bik)

Vidimo vrlo snažnu i blisku konjunkciju Jupitera i Saturna u Vodenjaku u kvadratu na Marsa i Urana u Biku. Nakon ovoga se planeti malo razdvajaju i osim Saturna i Urana neće biti ovako blisko konfigurirani. No ovaj kvadrat Saturna i Urana će se ponoviti još dva puta tijekom 2021. i obilježiti će cijelu 2021. godinu - no više o tome kad dođe za to vrijeme. Nemojmo zaboraviti kako je prethodna faza ciklusa bila opozicija Saturna i Urana (Djevica-Ribe) 2008/09. godine, kada je bila jedna od glavnih pokretača krize iz tih godina.

Po svemu sudeći još ću puno pisati o događanjima ove godine...

 

 

il zod3w400    il zod2h400   il zod1w400